Utolsó frissítés: 2013-06-15

Tevékenysége a Haszkovo–Jutasi úti városrészben

A Honvéd Baráti Kör és a Gizella Baráti Kör Veszprémért közhasznú egyesület a HM Honvéd Kulturális kht. Veszprémi Intézménye igazgatóját illetve a Gizella Baráti Kör elnökét Gizella-díjra felterjeszti.

Batár Zsolt huszonhat éve költözött Veszprémbe. Egész tevékenysége a város anyagi, szellemi és művészeti értékeinek megőrzésére és létrehozására irányult. Mi az alábbiakban csak a városrészünkben végzett tevékenységének az általunk legfontosabbnak tartott részével indokoljuk.

Batár Zsolt a Haszkovo-Jutasi úti lakótelepen már két évtizede tevékenykedik. A nyolcvanas években, mint a Városi Művelődési Központ népművelője rendszeresen szervezett fórumokat neves személyiségekkel (pl.: Czeizel Endre, Papp László, Csermák József kalapácsvető olimpiai bajnok) a Kiskukta étteremben, kiállításokat, játszóházakat, rendhagyó irodalom, földrajz, történelem órákat az általános iskolákban. A kilencvenes években a Március 15. úti Klubkönyvtárral, a Hemóval és a városrészben található általános iskolákkal közösen szervezett kiállításokat, előadásokat, vetélkedőket, hirdetett pályázatokat.

Az utóbbi öt évben egyesületi (Gizella Baráti Kör), valamint intézményi (HEMO)) keretben az elsőszámú kulturális, közélet szervezője Veszprém legnagyobb városrészének. Ez alatt az idő alatt a lakótelep kulturális valamint közélete megélénkült, új színt, lendületet kapott: a Hemo egyértelműen a városrész közösségi életének fő színterévé vált, megsokszorozódott a lakók komfortérzetét segítő programok rendezése, a környezet fokozottabb védelme, ápolása, és megkezdődött a szociálisan hátrányos helyzetű családok, ezen belül elsősorban a gyermekek felkarolása.

Néhány nagyobb rendezvény, melynek fő szervezője, összefogója, többnek a kitalálója Batár Zsolt volt: Úgy érezzük, a huszonhat év önzetlen és kiemelkedő tevékenységért megérdemli az elismerést Veszprém város egyik díjának elnyeréséért.

Veszprém, 2002. március 26.

Kenyeres Miklós elnök
Honvéd Baráti Kör
Kőhegyiné Szita Bernadett alelnök
Gizella Baráti Kör